enhrdeit info@excursioncroatia.com
+385 91 577 5607
info@excursioncroatia.com
+385 91 577 5607
enhrdeit

Pakleni Otoci: Skriveni raj u blizini Hvara koji morate posjetiti

     Pakleni otoci su pravi dragulj smješten odmah ispred obale grada Hvara. Ova skupina od 20-ak otočića poznata je po svojoj netaknutoj prirodi, kristalno čistom moru, skrovitim uvalama i opuštajućoj atmosferi. Ako tražite savršenu destinaciju za jednodnevni izlet, uživanje u prekrasnim plažama ili istraživanje podmorja, Pakleni otoci su pravo mjesto za vas.

 

Izlet Brodom: najbolji način za istraživanje

     Najuzbudljiviji i najljepši način za otkrivanje Paklenih otoka je izlet brodom. Bilo da se odlučite za organizirani izlet ili unajmite vlastiti brod, plovidba oko ovih otočića pružit će vam nevjerojatne prizore tirkiznog mora i bijelih plaža. Tijekom izleta možete se zaustaviti na raznim mjestima, okupati se u skrovitim uvalama i uživati u miru i tišini daleko od gradske vreve. Mnogi posjetitelji odlučuju se za privatni brod jer im omogućuje da istraže otoke vlastitim tempom i otkriju manje poznate lokacije.

 

Najpopularnije plaže i uvale

     Pakleni otoci nude raznolike plaže i uvale, od onih divljih i netaknutih do potpuno opremljenih s restoranima i barovima. Neke od najpopularnijih su:

Plaža Palmižana:  Jedna od najpoznatijih i najposjećenijih plaža na Paklenim otocima. Smještena na otoku Sveti Klement, Palmižana je poznata po svojoj pješčanoj plaži, bujnoj vegetaciji i kristalno čistom moru. Ovdje možete uživati u raznim aktivnostima poput plivanja, ronjenja ili jednostavno opuštanja uz koktel u jednom od obalnih barova. Osim toga, Palmižana nudi nekoliko izvrsnih restorana s mediteranskom kuhinjom.

Plaža Mlini:  Skrivena u slikovitoj uvali, plaža Mlini idealna je za one koji traže mir i privatnost. Ova šljunčana plaža okružena borovom šumom pruža opuštajuću atmosferu i savršena je za bijeg od svakodnevnog stresa. Ovdje možete uživati u miru, daleko od gužve, i opustiti se uz zvuk valova.

Plaža Ždrilca:  Ova popularna uvala nudi predivnu šljunčanu plažu i čisto more, idealno za kupanje i ronjenje. U blizini se nalazi nekoliko restorana koji nude svježe morske plodove i domaću kuhinju, što ovu plažu čini savršenim mjestom za cjelodnevni boravak.

 

Otkrijte skrivena blaga

     Iako su Palmižana, Mlini i Ždrilca najpoznatije plaže, Pakleni otoci kriju i mnoge manje poznate uvale i plažice koje možete istražiti. Ploveći između otočića, naići ćete na skrovita mjesta koja su idealna za privatni piknik, kupanje u osami ili ronjenje u bogatom podmorju. Ako volite avanturu i želite istražiti svaki kutak, unajmite kajak ili dasku za veslanje i krenite u otkrivanje ovih skrivenih bisera.

 

Gastronomski užitak

     Pakleni otoci nisu samo raj za ljubitelje prirode, već i za gurmane. Mnogi restorani na otocima nude autentična jela dalmatinske kuhinje, svježe morske plodove i vrhunska vina. Iskoristite priliku da uživate u ručku s pogledom na more, kušajući lokalne specijalitete poput hobotnice ispod peke, svježe ribe na žaru ili domaćih maslina i sira.

 

 

Kako doći do Paklenih otoka

     Do Paklenih otoka najlakše je doći brodom iz grada Hvara. Tijekom ljetne sezone, brojne taxi brodice i organizirani izleti svakodnevno polaze iz luke Hvar. Vožnja traje samo nekoliko minuta, a cijelo iskustvo dolaska na ove prekrasne otoke dodaje dozu uzbuđenja vašem odmoru.

 

 

Zaključak

     Pakleni otoci su destinacija koja oduzima dah i ostavlja trajne uspomene. Bez obzira jeste li avanturist, ljubitelj prirode ili tražite mjesto za opuštanje, Pakleni otoci nude ponešto za svakoga. Prekrasne plaže, netaknuta priroda i kristalno čisto more samo su neki od razloga zašto posjetiti ovaj raj na zemlji. Nakon izleta na Paklene otoke, sigurno ćete se složiti da su jedan od najljepših dijelova jadranske obale. Spakirajte kupaći kostim, sunčane naočale i spremite se za nezaboravnu avanturu!

Povezani izleti

Leave a Reply