enhrdeit info@excursioncroatia.com
+385 91 577 5607
info@excursioncroatia.com
+385 91 577 5607
enhrdeit

Izleti Brodom iz Medulina

Izleti brodom iz Medulina

Izleti brodom iz Medulina popularan su način za istraživanje zapanjujućeg medulinskog arhipelaga u Hrvatskoj. Ovo područje može se pohvaliti kristalno čistim morem, slikovitim krajolicima i mnoštvom otoka koje treba otkriti. U ovom ćemo se članku pobliže osvrnuti na dva najtraženija izleta brodom u Medulinu:

Medulin : Cjelodnevni izleti brodom po Medulinskom arhipelagu

Cjelodnevni izlet brodom Medulinskog arhipelaga cjelodnevna je avantura koja vas vodi na putovanje do nekih od najljepših otoka u okolici. Ruta počinje rano ujutro iz medulinske luke prema Parku prirode Kamenjak. Ovo zaštićeno područje poznato je po prekrasnoj obali, skrivenim uvalama i kristalno čistom moru. Ovdje se možete osvježiti, opustiti na plaži ili istražiti obližnje špilje.

Sljedeća postaja na planu puta je Prematura, malo ribarsko mjesto smješteno na južnom rubu istarskog poluotoka. Selo je poznato po tirkiznoj vodi, pješčanim plažama i šarenoj flori. Imat ćete vremena istražiti selo ili zaplivati u mirnim vodama.

Nakon toga proći ćete pored svjetionika Porer, jednog od najstarijih svjetionika na Jadranu, koji označava jugozapadni kraj Istre. Ovaj povijesni svjetionik izgrađen je 1833. godine i godinama je vodio mnoge mornare.

Vaša sljedeća stanica je Levan, šarmantni otok s kristalno čistim morem i opuštenom atmosferom. Ovdje možete uživati u dvosatnom odmoru za kupanje, sunčanje ili istraživanje otoka.

Na kraju, brod će vas odvesti natrag u Medulin, gdje možete uživati u prekrasnom zalasku sunca i snimiti nezaboravne fotografije.

 

Rt Kamenjak, izlet brodom Medulin, Istra, Hrvatska

Izlet brodom Medulin: Zalazak sunca i krstarenje arhipelagom u potrazi za dupinima i večerom

Izlet brodom Medulin: Zalazak sunca i krstarenje arhipelagom u potrazi za dupinima i večerom je romantično i avanturističko putovanje koje vas vodi na krstarenje Medulinskim arhipelagom uz zalazak sunca.

Izlet kreće u kasnim poslijepodnevnim satima iz Medulinske luke i kreće prema Parku prirode Kamenjak. 

Zatim ćete proći pokraj svjetionika Porer, gdje možete snimiti zadivljujuće fotografije i upoznati se s njegovom bogatom poviješću. Svjetionik je jedinstvenog kružnog oblika i nalazi se na malom stjenovitom otoku.

Kad sunce počne zalaziti, brod će vas odvesti do prekrasnog otoka Levan, gdje možete uživati u kratkom predahu i uživati u pogledu koji oduzima dah.

Na kraju, kada sunce zađe na horizontu, brod će vas odvesti na krstarenje s dupinima, gdje možete svjedočiti tim veličanstvenim stvorenjima koja se igraju u divljini. Kad padne noć, uživat ćete u ukusnoj večeri na brodu, okruženi prekrasnim krajolikom medulinskog arhipelaga.

Zaključak

Izleti brodom odličan su način za istraživanje prekrasnog medulinskog arhipelaga u Hrvatskoj. Cjelodnevni izlet brodom Medulinskog arhipelaga i izlet brodom Zalazak sunca dva su najpopularnija izleta brodom u ovom području. Ove ture nude jedinstvenu priliku za istraživanje zapanjujućih krajolika, kristalno čistog mora i bogate povijesti ove prekrasne regije. Bilo da tražite cjelodnevnu avanturu ili romantično krstarenje uz zalazak sunca, Medulin ima što ponuditi. Stoga svakako uvrstite jedan od ovih izleta brodom u svoj plan aktivnosti kada posjetite ovaj prekrasni dio Hrvatske.

Povezani izleti